сряда, 26 януари 2011 г.

Проследяване на хранителни продукти, предизвикващи екзема


Екземата, възникваща като реакция от определен вид храна, се развива обикновено за 4 дни след нейното приемане и може да продължи до 3 седмици, което затруднява откриването на алергизиращия продукт. Опитайте проста диета, като в продължение на 2 седмици изключвайте от менюто си една по една храни, в които се съмнявате. Сред най-вероятните причинители са пшеницата, ядките, цитрусовите плодове, рибата, яйцата и млякото. Употребата на кафе, захар и алкохол може да влоши екземата. След като решите, че сте открили продукта, предизвикал проблема, го консумирайте отново. Ако екземата пак се появи, повтаряйте теста веднъж или два пъти седмично в продължение на няколко седмици, за да се убедите напълно. Потърсете помощ от лекар или диетолог, за да не се получи недостиг в организма на някои важни хранителни вещества. Ако става въпрос за дете, консултацията със специалист е особено наложителна.

1 коментар:

  1. Не съм съгласен, че гореспоменатите храни предизвикват по какъвто и да е начин себореен дерматит с изключение на захарта и алкохола, но дори те не влияят.
    Себореен дерматит имам от 9 години, а от близо 3 години се храня здравословно и спортувам. Направи ми впечатление, че храната по никакъв начин не повлия върху екземите - нито се увеличиха нито отшумяха.
    Пробвайте с хомеопатия ;).

    ОтговорИзтриване